loading...
دانلود پروژه و پایان نامه
جشنواره تابستان طلایی فایل ناب با جوایز ویژه

مسابقه فایل ناب با جوایز ویژه

 

جشنواره تابستان طلایی فایل ناب با جوایز ویژه
فایل بفروشید ، درآمد کسب کنید و جایزه بگیرید


در تابستان 95 با پنجمین جشنواره فایل ناب همراه با کاربران عزیز هستیم. در این دوره کاربرانی که بطور متوسط فقط یک بازاریابی در روز داشته باشند هم جایزه ویژه دریافت خواهند کرد ؛ همچنین کاربرانی بطور متوسط 2 محصول در روز ثبت کرده باشند هم از جوایز ویژه فایل ناب برخوردار خواهند شد.
هدف ما در این دوره افزایش کیفیت فعالیت کاربران خواهد بود و تلاش ما این است که تمام کاربرانی که در این مسابقه شرکت می کنند و فعالیت مفیدی دارند از جوایز سایت بهره مند شوند. با توجه به زمان 93 روزه تابستان ، فرصت خوبی برای کسب امتیازهای بالا خواهید داشت.
تمامی کاربران (فروشنده و بازایاب) می توانند با ثبت محصول و یا فروش محصولات موجود ، امتیاز خود را بالا برده و علاوه بر اینکه درآمد خود را افزایش خواهند داد ، می توانند شانس برنده شدن خود را نیز افزایش داده و از جوایزی که برای نفرات برتر در نظر گرفته شده استفاده نمایند.
در این دوره برای نفرات اول تا پانزدهم جوایز نقدی در نظر گرفته شده است و همچنین تمام کاربران می توانند با کمی تلاش ، از جوایز نفیس تری نیز برخوردار شوند. توجه داشته باشید که هیچ محدودیتی در تعداد نفرات برنده در بخش جوایز ویژه نیست.


- ثبت نام در مسابقه و دریافت جایزه -

 

جوایز:
1- نفر اول: 100,000 تومان
2- نفر دوم: 80,000 تومان
3- نفر سوم: 60,000 تومان
4- نفر چهارم: 40,000 تومان
5- نفر پنجم: 20,000 تومان
6-15- نفرات ششم تا پانزدهم: هر نفر 10,000 تومان

جوایز ویژه برای بازاریابهای برتر:
بیشتر از 100 بازاریابی: 10,000 تومان
بیشتر از 250 بازاریابی: 50,000 تومان
بیشتر از 500 بازاریابی: 100,000 تومان
بیشتر از 1000 بازاریابی: 200,000 تومان

جوایز ویژه برای فروشندگان برتر:
آپلود بیشتر از 200 فایل: 10,000 تومان
آپلود بیشتر از 800 فایل: 50,000 تومان
آپلود بیشتر از 1500 فایل: 100,000 تومان
آپلود بیشتر از 3000 فایل: 200,000 تومان


- ثبت نام در مسابقه و دریافت جایزه -


محمد غفوری تبار بازدید : 238 پنجشنبه 28 مرداد 1395 نظرات (0)

کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی

کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی دسته: فقه و حقوق اسلامی
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 168 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 150

فلسفه شناخت واقعیت است كه به وسیله فاعل شناسایی (ذهن) صورت می‌گیرد و در قالب عناصر زبانی (الفاظ) بیان می شود بنابراین در پدیده شناخت سه عامل هستی، فاعل شناسایی و زبان نقش اساسی دارند

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی

 

فصل اول

مقدمه و پیشینه تاریخی

بخش اول:

مقدمه و كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی

بخش دوم:

پیشینه تاریخی نظریه مطابقت صدق

بخش سوم:

آیا نظریه مطابقت تعریف صدق است یا ملاك آن

 

بخش اول:

مقدمه و كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی


1- مقدمه و كلیات

1-1 مقدمه

فلسفه شناخت واقعیت است كه به وسیله فاعل شناسایی (ذهن) صورت می‌گیرد و در قالب عناصر زبانی (الفاظ) بیان می شود. بنابراین در پدیده شناخت سه عامل هستی، فاعل شناسایی و زبان نقش اساسی دارند.

اما در فلسفه معاصر بیشتر به رابطه این سه عامل مهم پرداخته اند و از مباحثی كه مربوط به رابطه هستی و فاعل شناسایی هستند به معرفت شناسی[1] تعبیر كرده اند و از مباحث مربوط به رابطه فاعل شناسایی و زبان به معناداری[2] و بالاخره از مباحث مربوط به رابطه هستی و زبان به صدق[3] تعبیر می كنند.

مباحث معرفت شناختی و معناداری و صدق هر كدام حوزه خاصی در فلسفه معاصر را به خود اختصاص می دهند اما مباحث معناداری و به تبع آن بحث اعتبار و استدلال و صدق از مهمترین مسائل فلسفه منطق به شمار می‌آیند.

1-2 تعریف مسأله

ما در این رساله به بحث اخیر یعنی مسأله صدق و بیان ماهیت و ملاك آن از دیدگاه منطق دانان مسلمان و حتی منطق دانان غربی می پردازیم و هر كدام را مورد نقد و بررسی قرار می دهیم.

نظریه هایی كه در این رساله به بررسی آنها می پردازیم: عبارتند از:

1- نظریه مطابقت  The correspondence theory of truth

2- نظریه هماهنگی یا (سازگاری) The coherence of truth

3- نظریه عمل گرایانه The pragmatic theery of truth

4- نظریه زیادتی The redundancy theory of truth

5- نظریه غیر توصیفی The Non-Descriptive theery of truth

6- نظریه سمانتیكی صدق Semantic theery of truth

 

1-3 سئوال های اصلی تحقیق

1- كدام یك از نظریه های صدق نزد منطق دانان و فیلسوفان مسلمان رایج بوده است.

2- رابطه نظریه های صدق با نظریه وجود ذهنی در فلسفه اسلامی چیست؟

3- فیلسوفان اسلامی علاوه بر بحث وجود ذهنی در چه مباحثی به نظریه‌های صدق پرداخته اند.

4- آیا نظریه مطابقت برای ملاك صدق كافی است؟

5- موضوع یا متعلق با لذات صدق و كذب در نزد منطق دانان مسلمان چه چیزی است؟

6- آیا تنها قضایای اخباری متعلق صدق و كذب قرار می گیرند یا اموری دیگری هم هستند كه قابل ارزش گذاری هستند. اگر اموری هم به صدق و كذب متصف می شوند این اتصاف بالذات یا بالعرض؟

7- مشكلات نظریه مطابقت و دیگر نظریه های صدق كدامند؟

1-4- فرضیه های تحقیق

1- نظریه مطابقت رایج ترین نظریه نزد منطق دانان و فیلسوفان مسلمان بوده است.

2- نظریه مطابقت صدق به تنهایی به عنوان ملاك صدق قضایا كافی نیست.

3- نظریه مطابقت از مبانی نظریه وجود ذهنی در فلسفه اسلامی است.

4- فیلسوفان اسلامی در بحث علم و عالم و معلوم اجمالاً به این بحث پرداخته اند.

1-5 هدف های تحقیق:

1- استخراج دیدگاههای منطق دانان و فیلسوفان مسلمان در مورد نظریه‌های صدق

2- تطبیق نظریه های صدق در منطق اسلامی و غربی

3- انجام یك كار پژوهشی مستقل در باب نظریه های صدق

1-6 روش تحقیق

در این رساله به دلیل تئوریك بودن آن سعی شده است پس از جمع آوری نظریات صدق به تحلیل و نقد و بررسی آنها پرداخته و دیدگاههای مختلف را تا حدودی مقایسه نماییم و در مواردی پیامدهای فلسفی ـ منطقی هر دیدگاه را بیان كنیم و لذا روش ما عمدتاً تحلیلی، تطبیقی و توصیفی است.

 

1-7 سابقه تحقیق:

1- در مورد نظریه های صدق در فرهنگ فلسفی و منطقی ما كار مستقلی انجام نشده است.

2- بسیاری از كارهای انجام شده در این مسأله توسط منطق دانان غربی بوده به ویژه در كتابهای فلسفه منطق بطور مجزا به آن پرداخته اند.

3- به نظر می رسد یك كار پژوهشی مستقل جهت مقایسه نظریه های صدق در منطق اسلامی و غربی انجام نشده و لذا چنین پژوهشی از اهمیت خاصی برخوردار است. 

معانی حق و صدق

1-8 معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی

كلمه حق دارای معانی گوناگون است و استعمالهای متفاوتی دارد یعنی حق به صورت اشتراك لفظی و یا به حقیقت و مجاز و یا آنچنانكه ظاهر است به اشتراك معنوی بر مصادیقی حمل می شود[4] بیان معانی حق در اغلب كتب فلسفی حكمای اسلامی آمده است این مضمون در كتاب الهیات شفاء، شرح اشارات نمط چهارم و همین طور كتاب مشارع و مطارحات شیخ اشراق چنین آمده است «و اما الحق فقد یعنی به الوجود فی الاعیان مطلقاً فحقیّه كل شیء نحو وجوده العینی و قد یعنی به الوجود الدائم و قد یعنی به الواجب لذاته و قد یفهم عنه حال القول و العقد من حیث مطابقتهما لما هو واقع فی الاعیان فیقال: هذا قول حق، هذا اعتقاد حق و هذا الاعتبار من مفهوم الحق هو الصادق، فهو الصادق باعتبار نسبته إلی الامر، و حق باعتبار نسبته الامر الیه و قد اخطاء من توهم أن الحقیه عباره عن نسبه الامر فی نفسه إلی القول او العقد و الصدق نسبتهما الی الامر فی نفسه فإن التفرقه بینهما بهذا الوجه فیها تعسف و احق الاقاویل ما كان صدقه دائماً و احق من ذلك ما كان صدقه اولیاً و الاول الاقاویل الحقه الاولیه التی انكاره مبنی كل سفسطه هو القول بانه لا واسطه بین الایجاب والسلب»[5]

معنای اول حق هر موجود خارجی است اعم از آنكه دائمی و یا غیر دائمی باشد. معنای دوم وجود دائمی است. حق در این معنا شامل موجودات غیر دائمی كه زائل می شوند مانند حرارت مادی نمی شود.

معنای سوم آن موجود دائمی است كه ازلی نیز می باشد در این معنا حق فقط به واجب الوجود بالذات اطلاق می شود كه ازلی است و بطلان در آن راه ندارد معنای چهارم حق عبارت است از عقد یعنی قضیه ذهنی و یا قول یعنی قضیه لفظی، در صورتی كه واقع مطابق آن باشد حق نامیده می شود.

نحوه اطلاق حق بر قضیه در كتاب رحیق مختوم چنین آمده است.

قول اول اطلاق حق بر قضیه از باب وصف به حال متعلق موصوف است به این بیان  كه حق به معنای موجود خارجی است و به قضیه از آن جهت كه محكی و مخبر عنه آن است حق اطلاق می شود صدر المتألهین این قول را خالی از تعسف و تكلّف نمی داند زیرا آنگاه كه گفته می شود فلان قضیه حق است. بدون عنایت و مجاز، حق بر قضیه كه مطابق خارج است اطلاق می گردد یعنی وصف قضیه ای كه واقع مطابق اوست.

قول دوم مختار علامه طباطبائی است و آن قول این است كه حق صفت موجود خارجی است ولیكن از جهتی مطابقتی كه بین قضیه با آن هست. تطابق واسطه در ثبوت حقیقت برای قضیه می شود. یعنی حق وصف قضیه است حقیقتاً به وساطت واقع.

و قول سوم همان قول رایج است كه اطلاق حق بر قضیه از باب وصف به حال موصوف است بدون آنكه نیازمند به واسطه در ثبوت باشد به این بیان كه قضیه كه مطابق خارج باشد حق است چه اینكه صدق وصف قضیه است به لحاظ انطباق با واقع.[6]

به نظر می رسد كه در این سه قول، قول علامه ارجح باشد چون حقانیت و واقعیت از آن موجود خارجی است حق بودن قضیه به تبع و وساطت آن موجود خارجی است.

1-9- تمایز حق و صدق

در خصوص تمایز حق و صدق نیز چند قول مذكور است.

1-9-1- رأی مشهور حكمای اسلامی:‌ كه قائلند اگر قضیه مطابِق با واقع باشد و واقع مطابَق با آن در این صورت به قضیه صدق اطلاق می شود‌. «... انه (الحق) صادق فیما احسب باعتبار نسبته إلی الامور و حق باعتبار نسبه الامر إلیه»[7] اما اگر واقعیت عینی با قول مطابق باشد یعنی واقع مطابِق و قول مطابِق باشد و به قول و قضیه حق اطلاق می شود.

1-2-2- نظریه شیخ اشراق: شیخ اشراق با این نحو تمایز قائل شدن بین حق و صدق مخالف است و معتقد است كه حق و صدق به یك معنا است و یكی است. عین عبارت او چنین است «و قد قیل أن الحقیّه تقال لنسبه الامر فی نفسه الی القول او العقد والصدق لنسبه القول او العقد إلی الامر فی نفسه. و كأن هذا الفرق فیه تعسف ما: فانه اذا قیل «قول حق» و «قول صادق» فی كلیهما لایراد الا مطابقه ذالك القول للامر الحارج، ثم لابد من المطابقه من ذالك الجانب الاخر»[8]بنابراین او معتقد است كه بین حق و صدق تفاوتی وجود ندارد وقتی كه گفته می شود. این قول حق است و آن قول صدق، جز مطابقت آنها با یك واقعیت عینی چیز دیگر در نظر گرفته نمی شود و شكی نیست كه وقتی قول و حق و یا قول صدق با واقعیت عینی مطابقت داشته باشد ناچار واقعیت عینی نیز با قول حق یا قول صدق مطابقت خواهد داشت.

نقد و بررسی: به نظر می رسد كه شیخ تصور كرده تمایزی كه مشهور بین حق و صدق قائلند تمایز حقیقی است در حالیكه مراد از این تمایز اعتباری است یعنی وقتی كه گفته می شود اگر قول با واقع مطابق باشد. صدق و اگر واقع با قول مطابق باشد به قول حق اطلاق می شود منظورشان این نیست كه ممكن است قول با واقع مطابق باشد و واقع عینی مطابق با قول نباشد بلكه منظور این است كه این دو تنها بالاعتبار با هم متفاوت هستند و حقیقتاً یكی هستند.

1-9-2- نظریه برخی از فیلسوفان عربی:

برخی از فیلسوفان غربی بین حق و صدق تفاوت قائل شده اند پل فولكیه معتقد است كه معمولاً صدق در مقابل كذب به كار می رود نه خطا و دروغگو كسی نیست كه حتماً غلطی را گفته باشد بلكه دروغگو كسی است كه امری را خود یقین دارد نادرست است درست می نمایاند. بنابراین میان صدق و حقیقت ارتباط ضروری وجود ندارد و همچنین میان كذب و خطا و در نتیجه شهادت گواهی كه در بند صداقت است ممكن است خطا و ناصواب باشد و شهادت دروغگوئی ممكن است مقرون به حقیقت و صواب.[9]

نقد و بررسی:‌ به نظر می رسد كه بر این نظریه نیز این اشكال وارد باشد كه بین صدقی اخلاقی و منطقی تمایز قائل نشده است بنابراین شهادت دروغگو اگر مقرون به حقیقت باشد حقیقتاً صدق است هر چند خود وی صدق اخلاقی نداشته باشد یعنی امری را بگوید كه خودش به آن اعتقادی نداشته باشد حاصل سخن اینكه صدق و كذب در تعریف حقیقت، صفت قول است نه گوینده قول یعنی ما به دروغگو یا راستگو بودن گوینده قول كاری نداریم.

1-9-3- نظر شهید مطهری: شهید مطهری معتقدند كه بین (حقیقت و خطا) و (صدق و كذب) و (صحیح و غلط) و (درست و نادرست) هیچ تمایزی وجود ندارد. در این خصوص می فرمایند «حقیقت یعنی اندیشه‌هایی كه با واقع و نفس‌الامر منطبق است و خطا یعنی اندیشه هایی كه با واقع و نفس‌الامر منطبق نیستند این مسأله را گاهی تحت عنوان «حقیقت و خطا» می گوئیم و گاهی تحت عنوان «صدق و كذب» و گاهی تحت عنوان «صحیح و غلط» فرقی نمی كند.»[10]

بنابراین آنگونه كه برخی از فلاسفه غربی بین حقیقت و صدق تمایز قائلند شهید مطهری آن دو را یكی می داند و در واقع هر دو را صفت جمله، صرف نظر از گوینده آن، در صورت مطابقت با واقع می داند.

همان طور كه قبلاً هم ذكر نمودیم بین حق و صدق تمایز وجود دارد بدین نحو كه حق صفت واقعیت خارجی است و صدق صفت آن جمله ای است كه بیانگر و حكایتگر آن واقعیت است و تمایز این دو به حیثیت و اعتبار است بدین صورت كه اگر قول را با واقع بسنجیم صدق و اگر واقع را با قول مقایسه كنیم به آن قول حق اطلاق می شود.

 

بخش دوم:

پیشینه تاریخی نظریه مطابقت صدق


2-1 سابقه نظریه مطابقت در یونان

2-1-1 مطابقت از نظر افلاطون

سابقه نظریه مطابقت به افلاطون و ارسطو می رسد. افلاطون در رساله سوفیست می گوید: «بیگانه: سخن درست وضع ترا چنانكه به درستی هست بیان می كند؟»

تئتتوس: آری

بیگانه: و سخن نادرست وضعی غیر از وضع واقعی را؟

تئتتوس: تقریباً

بیگانه: به عبارت دیگر باشنده‌ای را بیان می كنند ولی این باشنده غیر از باشنده ای است كه در مورد تو صادق است پیشتر گفتیم كه در مورد هر چیز باشنده و نباشنده‌های بسیار وجود دارد.

تئتتوس درست است.»[11]

در جایی دیگر از رساله سوفیست می خوانیم.

بیگانه: ولی پندار نادرست پنداری است برخلاف آنچه كه هست مگر غیر از این است؟

تئتتوس: آری برخلاف آنچه هست.

«بیگانه پس پندار نادرست این است كه آدمی نباشنده را در نظر بیاورد و تصور كند.»[12]

همانگونه كه ملاحظه می شود این عبارت ها بیانگر این مسئله هستند كه وی به نظریه مطابقت معتقد است و حقیقت و درستی را باوری می داند كه واقعیت را آنگونه كه هست بازگو می كند و این چیزی جز مطابقت نیست اما چیزی كه هست نوع تبیین او از وقایع است.

الف) نظریه مطابقت در علوم حسی و تجربی نیست:

اساس حكمت افلاطون بر این است كه محسوسات ظواهرند و نه حقایق و عوارضند و گذرنده نه اصیل و باقی و علم به آنها تعلق نمی گیرد بلكه محل حدس و گمانند و آنچه علم بر آن تعلق می گیرد عالم معقولات است به این معنا كه هر امری از امور عالم چه مادی باشد مثل حیوان و نبات و جماد و چه معنوی باشد مانند خوبی و شجاعت و عدالت ... اصل و حقیقتی دارد كه سرمشق و نمونه كامل اوست و به حواس درك نمی شود و تنها به خودی خود و به ذات خویش و مستقلاً و مطلقاً و به درجه كمال و به طور كلی انسانیت است بزرگی است، شجاعت است. بنابراین افلاطون معتقد است هر چیزی با مثالش حقیقت دارد و آن یكی مطلق و لایتغیر و فارغ از زمان و مكان است و افرادی كه به حس و گمان ما در می آیند نسبی و متكثر و متغیرند و فقط پرتوی از مثل خود هستند و نسبتشان به حقیقت مانند سایه است به صاحب سایه و وجودشان به جهت بهره ای كه از مثل خود و حقیقت خود دارند. افلاطون عالم ظاهر یعنی عالم محسوس و آنچه را عوام درك می كنند مَجاز می داند و حقیقت در نزد او عالم معقولات است كه عبارت از «مثل» باشد.[13]

افراد مادی و متغیر نمود واقعیت هستند به عبارت دیگر آنها حقیقت و واقعیت نیستند و از طرف دیگر آنها هیچ چیز نیز، نیستند بنابراین از نظر افلاطون امور مادی و متغیر نمودها و سایه ها و روگرفتهای حقایق و نیمه واقعی اند كه در عالم مثل موجودند و علم به آن حقایق تعلق می گیرد.

شهید مطهری در خصوص نظریه افلاطون می گوید «طبق عقیده افلاطون افراد متغیر مادی تنها به حواس ادراك می شوند ولی علم به آنها تعلق نمی‌گیرد زیرا علم به چیزی تعلق می گیرد كه كلی و خارج از حیطه زمان و مكان است و آن همان «ایده» است.[14]

بنابراین افلاطون معرفت حسی را معرفت حقیقی نمی داند افلاطون از پروتاگوراس اعتقاد به نسبی بودن حس و ادراك حسی را می پذیرد اما نسبیت عام و كلی را نمی پذیرد.

ب) نظریه مطابقت به علوم كلی مربوط است.

معرفت حقیقی یعنی شناخت مطلق و خطاناپذیر حاصل شدنی است اما این معرفت نمی تواند ادراك حسی باشد كه نسبی و فریبننده و تابع انواع تأثیرات موقتی هم از طرف فاعل شناسائی و هم از طرف متعلق شناسائی (شیء) است.

افلاطون این نظر را از هراكلیتوس می پذیرد كه متعلقات ادراك حسی یعنی اشیاء جزئی و محسوس و فردی همیشه در حال شدن و تغییر دائمی هستند بنابراین شایسته نیستند كه متعلق معرفت حقیقی باشند اما افلاطون این نتیجه را نمی گیرد كه متعلقات معرفت حقیقی وجود ندارد. از نظر او متعلق معرفت حقیقی باید ثابت و پایدار باشد كه با تعریف كلی كه در نظر سقراط درباره كلی است درك می شود.

از نظر وی معرفت حقیقی معرفت كلی است چرا كه قوانین جزئی همیشه تغییر می كند اما مفاهیم كلی همیشه باقی می مانند و با توجه به این مفهوم ثابت است كه ما درباره قوانین اساسی جزئی از جهت خوبی حكم می نمائیم نتیجه این می شود كه كلی است كه شرایط و لوازم متعلق معرفت بودن را داراست معرفت عالی ترین كلی، عالی ترین نوع «معرفت» خواهد بود اساس نظریه مثل این است كه مفاهیم كلی دارای مرجع عینی است و واقعیت مطابق آنها دارای مرتبه ای عالی تر از مرتبه ادراك حسی است.[15]

پس مطابقت در فلسفه افلاطون یعنی مطابقت صور ادراكی با حقایق مثالی.

به عنوان مثال صورت ادراكی مانند انسان در صورتی مطابق با واقع است كه با آن حقیقت مثالی انسان كه در عالم مثل موجود است مطابق باشد. كه این صورت محسوس سایه و نمود آن حقیقت است و نمی تواند متعلق معرفت واقع شود.

 


[1] . Epistomology

[2] .Meaning

[3] . Truth

[4] - جوادی آملی، حسین بن عبداله، رحیق مختوم (شرح حكمت متعالیه)، بخش دوم از جلد اول، ص 39

[5] - شیرازی، صدرالدین، اسفار، ج 1، ص 89

[6] - جوادی آملی، رحیق مختوم، بخش 2 از جلد 1 ص 39

[7] - ابن سینا، الهیات، شفا، ص 48

[8] - سهروردی، مجموعه مصنفات، ج اول، ص 211

[9] - پل فولیكه، فلسفه عمومی، ص 339-338

[10] - مطهری،‌ مرتضی، شرح مبسوط ، ج 2 ، ص 368

[11] - افلاطون، دوره آثار، ص 1543

[12] - همان، ص 1357

[13] - فروغی، محمد علی، سیر حكمت در اروپا، ج اول، ص 22 و 23 با تلخیص و تصرف

[14] - مطهری، مرتضی، پاورقی اصول فلسفه و روش رئالیسم، ج 1 ، ص 23

[15] - كاپلستون، فردریك، تاریخ فلسفه، ج 1 ص 178-182 با تلخیص و تصرف 

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

برچسب ها : کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی , کلیات و معانی , حق و صدق , حکمای اسلامی , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق


Google
About 46,200 results (0.61 seconds)

Did you mean: کلیات و مبانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی 1
Search Results
کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی - ایران دانشجو
irandaneshjoo.pishroblog.ir/Post/11273
Translate this page
Aug 7, 2016 - آیا نظریه مطابقت تعریف صدق است یا ملاك آن. بخش اول: مقدمه و كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی. 1- مقدمه و كلیات. 1-1 مقدمه. فلسفه شناخت ...
دانلود پایان نامه كليات و معاني حق و صدق نزد حكماي اسلامي | مرجع دانلود ...
www.payanname.net/دانلود-پایان-نامه-كليات-و-معاني-...
Translate this page
1-8 معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی. کلمه حق دارای معانی گوناگون است و استعمالهای متفاوتی دارد یعنی حق به صورت اشتراک لفظی و یا به حقیقت و مجاز و یا آنچنانکه ...
دانلود پایان نامه کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی | دانلود فیلم و ...
zarinmovie.ir/محصول-2810-دانلود-پایان-نامه-کلیات-و...
Translate this page
Jul 29, 2016 - دانلود پایان نامه کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی ... 1- نظریه مطابقت رایج ترین نظریه نزد منطق دانان و فیلسوفان مسلمان بوده است. 2- نظریه ...
مقاله معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی - رویال فایل
royal-file.ir › فروشگاه فایل
Translate this page
Aug 7, 2016 - ... حق و صدق نزد حکمای اسلامی. 1 روز ago فروشگاه فایل ارسال دیدگاه 1 بازدید ... بخش اول: مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی. بخش دوم:.
مقاله معاني حق و صدق نزد حكماي اسلامي - داک لینک
doclink.ir/مقاله-معاني-حق-و-صدق-نزد-حكماي-اسلامي/
Translate this page
Aug 8, 2016 - رگرسيون2- 2 دوره نمونه سوال+پاسخنامه · رگرسيون 1 – 6 دوره نمونه سوال+ ... تاريخي بخش اول: مقدمه و كليات و معاني حق و صدق نزد حكماي اسلامي بخش دوم: ...
پایان نامه نظریه صدق منطق دانان مسلمان رشته فلسفه و کلام اسلامی
partshot.ir/product/232747
Translate this page
فصل اول : مقدمه و پیشینه تاریخی. بخش اول : مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی .... 6-1-1- مفهوم صدق به عنوان موضوع نظریه معنا شناختی تارسکی …
دانلود تحقیق در مورد نظريه صدق منطق دانان مسلمان | دانلود تحقیق و مقاله
fileman.cloudsite.ir/دانلود-تحقیق-در-مورد-نظريه-صد...
Translate this page
2 days ago - تحقیق کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی در ۱۶۰ صفحه ورد قابل ..... Jul 1, 2016 – تحقیق در مورد مشارکتهای مردمی و خسارتهای اقتصادی ناشی ...
یوز - آخرین مطالب پایان نامه کلیات معانی حق صدق
yooz.ir/blogs/?...1...پایان%20نامه%20کلیات%20معانی... - Translate this page
1 0 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Created with ... دانلود پایان نامه کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی در 160 صفحه ورد قابل ...
دانلود پایان نامه کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی | مستر فایل
master-file.ir/.../دانلود-پایان-نامه-کلیات-و-معانی-حق-و-...
Translate this page
Sep 25, 2015 - خانه / دانلود پایان نامه کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی ... مربوط به رابطه هستی و فاعل شناسایی هستند به معرفت شناسی[1]تعبیر کرده اند و ...
مقاله معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی – ایران فایل
iranfille.ir › علوم انسانی
Translate this page
Aug 7, 2016 - این محصول در قالب ورد و قابل ویرایش در ۱۵۹ صفحه می باشد. فهرست فصل اول مقدمه و پیشینه تاریخی بخش اول: مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد ...
دانلود پایان نامه و سمینار کارشناسی ارشد - همه رشته ها | دانلود رساله دكتري ...
arshadha.ir/دانلود-رساله-دكتريمقايسة-نظريات-ابن­/
Translate this page
Jun 6, 2016 - فصل اول: کلیات 5 ... راه وصول به حقیقت نزد ابن‌عربی/ عقل، دل یا وحی 141 ... از سوی دیگر در اندیشه و فلسفه اسلامی استدلالی‌ترین حکماء مسلمان ... برای حقّ معانی وجودی قائل است[1] و عارفی چون ابن‌عربی نیز موضوع علم ... واژگان کلیدی: حقّ، حقیقت، صدق، مطابقت، تجلّی، علم حصولی و علم حضوری، عقل نظری و عقل عملی ...
پايگاه اطلاع رساني بنياد حکمت اسلامي صدرا
www.mullasadra.org/.../Mohammed%20Bidhendi.htm
Translate this page
اين معناي حقيقت از ارسطو آغاز شده و در فلسفه اسلامي نيز راه يافته و مورد قبول بسياري از ... «حقيقت» به اين معنا عمدتاً وصف يك خبر يا گزاره است: گزاره‌اي كه صادق بوده ..... ملاصدرا بتبع ابن‌سينا چهار معنا براي حق بيان نموده است: 1) حق بمعناي وجود ..... در نزد عرفا و حكماي اسلامي مطرح بوده و هست كه قابل تطبيق با نظريه هيدگر نيست.
3 - دانلود آهنگ جدید ,دانلود آهنگ جدید 95 ,دانلود آهنگ محسن چاووشی ,دانلود ...
one2music.ir/page/3/
Translate this page
يافته‌هاي اساسي رساله‌ي حاضر اين كه: «1ـ بازرگانان ضمن خودآگاهي دروني و كسب علم و تجربه به خصوص از ..... بخش اول : مقدمه و كليات و معاني حق و صدق نزد حكماي اسلامي.
پرتال جامع علوم انسانی - تئوری های صدق
www.ensani.ir/fa/content/3282/default.aspx
Translate this page
تفکیک‌ بین‌ معیار و تعریف‌ صدق‌ نزد فیلسوفان‌ اسلامی‌ و غربی‌ مورد توجه‌ بوده‌ است، ... (7) مرحوم‌ شیخ‌ محمدتقی‌ آملی‌ در شرح‌ منظومه‌ به‌ تفاوت‌ صدق‌ و حق‌ پرداخته‌ و خبر ... اشکال‌ 1. یکی‌ از مهمترین‌ اشکالات‌ نظریة‌ مطابقت، ابهام‌ در مفهوم‌ تطابق‌ و مطابقت‌ است. ... به‌ تئوری‌ مطابقت‌ و تفسیر آن‌ برگشت‌ دارند، زیرا عموم‌ حکما، مطابقت‌ را به‌ رابطة‌ ...
تئوری های صدق
www.hawzah.net/fa/article/view/84708
Translate this page
تفکیک بین معیار و تعریف صدق نزد فیلسوفان اسلامی و غربی مورد توجه بوده است، برای ... فارابی حق را به معنای مطابقت گفتار با واقع، موجود محقق بالفعل و موجود ... حکما، متکلمان و اهل منطق اسلامی نیز همین دیدگاه را گسترش دادند و صدق را به معنای ... اشکال 1. یکی از مهمترین اشکالات نظریه مطابقت، ابهام در مفهوم تطابق و مطابقت است.
استکمال نفسانی از طریق نظر و عمل، از منظر حکما و عرفای اسلامی - فلسفه
https://jop.ut.ac.ir/article_35785.html
Translate this page
by غفاری - ‎2011
تأمل نظری و اندیشه ورزی از دیرباز نزد حکیمان همچون کمال ویژه نوع انسانی ... ارسطو در «اخلاق نیکوماخس» «سعادت کامل» انسان را در «حیات تأملّی»[1] و «زندگی ..... آیا این طعن در حقّ حکیمان متألّه نیز صادق است. زیرا که .... همانطور که مشاهده می‌شود مرحوم صدرا ضمن ردّ نظریه مشهور حکما در باب ادراک کلیات که آن را ناشی از تجرید معانی صوری از مادة ...
جایگاه حق و عدل در دادرسی اسلامی
www.maarefquran.org › ... › معارف قرآن
Translate this page
گوانیکه هرکسی از آن، معنی خاص خود را می طلبد و مصداق عدالت، نزد همه یکسان ... و لیکن أحبّ الأمور إلیک أوسطها فی الحقّ و أعمّها فی العدل 1 . ... همین معنی باشد یعنی دارای حکمت و به مصلحت بشر است، و هم به معنی اینکه صدق است .... پس از روشن شدن مفاهیم قسط، عدل، عدل و حقّ جایگاه عدالت را در اسلام بهتر ..... و لمّا بلغ أشدّه آتیناه حکما و علما 9 .
ایران دانشجو
iran-daneshjoo.ir/?pa=2846
Translate this page
کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی ... در فرهنگ و ادبیات ایران حریم به معنای « بازداشت كرده » و « حرام كرده شده » آمده است كه مَس ... 1- تعریف حریم در فرهنگ لغات.
موضوع: وجود رابط نزد برخی فیلسوفان اسلامی (1/1) - انجمن گفتگو ...
islamicdoc.org › ... › فلسفه اسلامی
Translate this page
وجود رابط در نزد برخی فیلسوفان اسلامی چکیده حقیقت ربط در جهان یک واقعیت است که ... هستی رابط به عنوان یک مساله فلسفی از دیر باز مورد توجه حکمای اسلامی بوده است و در ... کلیه موجودات عالم امکان از ملک تا ملکوت عین ربط و صرف وابستگی به حق ... بیشتر فلاسفه اسلامی برای اینکه وجود رابط را اثبات کنند ، آنرا به معانی حروف ...
تحلیل نظریه مقداری پول دیدگاه موریس اله | جستجو | ایران مووی
iranmovie.tk/.../تحلیل+نظریه+مقداری+پول+دیدگاه+مو...
Translate this page
حسین پورفرج: نظريه دکتر عبدالکریم سروش[1]من باب رویایی بودنِ قرآن نظریۀ بحث‌برانگیزی‌ست. .... پایان نامه بررسی کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی.
علل عدم گرایش به حق نزد برخی انسانها | پرسمان دانشجويي - معارف اسلامی
www.maaref.porsemani.ir/.../علل-عدم-گرایش-به-حق-ن...
Translate this page
[1] اين برهان را اولين بار شيخ الرئيس ابوعلى سينا، در نمط چهارم از كتاب اشارات، مطرح كرد .... امام صادق (ع) فرمودند: « أَنَّ الثَّوَابَ عَلَى قَدْرِ الْعَقْل همانا صواب به اندازه ي عقل است ... (بحار الأنوار، ج 1 ،116 ) آنچه معاويه داشته به اصطلاح حكما همان قوّه ي وهم و خيال قوي .... پس گمان نشود كه غير مسلمان بودن به معني آسوده بودن از احكام و اعمال عبادي است.
از فلسفه ارسطویی تا فلسفه اسلامی - حکمت و فلسفه
www.irip.ir › ... › اخبار فلسفه اسلامی
Translate this page
Nov 21, 2012 - در ادامه، سیری اجمالی در فلسفه اسلامی دارد و مراتب گوناگونی برای صدق وصف ..... آورد، حق است و صدق، و آنچه قابل تحلیل، تجزیه و ترکیب ماهوی و تعلیل هویّتی و ... 1. فقه و حقوق به معنای جامع، یعنی قانون فردی و جمعی که عهده‌‌دار بیان بایدها و ..... جناب ارسطو هماره نزد حکمای بزرگِ مشرق زمین مورد تکریم بوده و هست؛ به طوری ...
مدخل برگزیده : حقیقت/ شهرام خداوردیان - مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
www.cgie.org.ir/fa/article/.../حقیقت--شهرام-خداوردیان
Translate this page
Oct 8, 2014 - مهم‌ترین معانی لغوی واژۀ حقیقت که گاه با دلالتهای اصطلاحی آن در حکمت و .... 1/135). نزد حکمای مشائی علم حق به اشیاء به‌واسطۀ ارتسام صور اشیاء در ذات حق است. ..... حقیقت، بنیادی وجودشناختی نمایان می‌شود، چنان‌که نزد ارسطو، صدق و ... Ellis, B., »Constructing an Ontology«, Topics in General and Formal Ontology, ed.
فقه و حقوق اسلامی - Sidonline.ir,سیستم همکاری در فروش فایل سیدو
sidonline.ir/cat-21-islamic-law-and-jurisprudence.aspx
Translate this page
sidonline.ir,سیستم همکاری در فروش فایل سیدو,فقه و حقوق اسلامی,بررسی عوامل موثر بر نگرش به قوانین و ... تحقیق بررسی كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی.
تأملی بر تعاریف قدرت نزد حکیمان و متکلمان اسلامی - خبرگزاری فارس
www.farsnews.com/newstext.php?...
Translate this pageFars News Agency
Apr 27, 2015 - حکما و متکلمان اسلامی به پیروی از زلال کلام الهی و سخنان پیامبر اکرم' و ائمه معصومین^ ... مانند آتش که فاقد مشیت‌ هستند، نه قدرت در مورد آنها صدق می‌کند و نه عجز. 1. ... معنای توصیف خداوند، آن است که مقتضای صفات، منسوب به ذات می‌باشد؛ نه ..... فعل برشمرد و تعریف حکیمان را در توصیف ذات حق و از صفات ذات دانست.
جایگاه عقل و نقل در نزد سلفیان - موسسه آموزشی پژوهشی مذاهب اسلامی
mazaheb.com/.../11113-جایگاه-عقل-و-نقل-در-نزد-سل...
Translate this page
Sep 26, 2015 - به نظر می‌رسد عقل در نزد متکلمان مذکور به معنای لوازم خویش اخذ شده و لازم آن جای .... 1. عقل مُدرک کلیات است: [11] یکی از تعاریف مشهور فلاسفه از عقل، آن است ... عقل در کتاب نفس: عقل به معنایی که فلاسفه و حکما آن را در مباحث نفس به .... پس عقل حق ندارد در مواردی که شرع با دلیل قطعی آن را ثابت کرده است، مخالفت ورزد.
خرید سی دی آموزش تصویری تزئینات کریستالی و تاج عروس - اورجینال
roshanavector.hamrahblog.com/post/991
Translate this page
Mar 30, 2016 - -پروپوزال بررسی اثر بخشی آموزش مهارت های زندگی بر كاهش طلاق زوجین متقاضی طلاق -پایان نامه بررسی كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی
مركز تعليمات اسلامي واشنگتن - صفحه اهل البيت - عترت امام مهدی (ع ...
iec-md.org/.../imam_mahdi_ganjineh_soaalaat.html
Translate this page
مهدويت در نزد شيعيان همان باور و ايمان به ظهور امامي از تبار امامان معصوم(ع) و از ... جامعه خويش باشيد و بدانيد كه آينده اسلام و مسلمين روشن بوده، و آينده از آن حق است. ... 1ـ در رواياتي از اهل بيت عليهم السلام به وجود زن در بين سربازان امام زمان عج ... در روايتي از امام صادق عليه السلام آمده است: «با حضرت قائم عليه السلام سيزده زن همراه است.
دائره المعارف اسلامی طهور - نمایش مطلب : فلسفه هنر در نزد فیلسوفان اسلامی
tahoor.com/fa/Article/View/111664
Translate this page
دانشنامه اسلامی طهور : این مقاله در باره فلسفه هنر در نزد فیلسوفان اسلامی است. ... حکمای اسلامی به وجه مبسوط به بحث خیال و قوه خیال و عالم خیال و تاثیر آن در پیدایش آثار ... 1- فارابی فارابی، زیبایی را چنین تعریف می کند: «الجمال و البهاء و الزینه فی کل ... یا در جای دیگر می فرماید: «هو مبدأ کل خیر و کمال و منشأ کل حسن جمال؛ حق تعالی ...
حکمت - دانشنامه‌ی اسلامی
wiki.ahlolbait.com/حکمت
Translate this page
Feb 1, 2016 - ۱ معنای حكمت; ۲ جایگاه حکمت در علم اخلاق; ۳ تقسیمات حکمت در نزد حکماء; ۴ حکمت در قرآن; ۵ حكمت در روایات. ۵.۱ ارج نهادن به حكمت در روایات; ۵.۲ تفسير ...
فقه و حقوق اسلامی - فروشگاه فایل
fileplace.ir/cat-21-islamic-law-and-jurisprudence.aspx
Translate this page
پروپوزال حقوق (ابعاد مدنی حق ازدواج در حقوق موضوعه ایران و فقه اسلامی). پروپوزال حقوق (ابعاد .... پایان نامه بررسی كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی. پایان نامه ...
هندسه تعامل ادراکات و نفس در ساختار و عملکرد شاکله - انسان پژوهی دینی
raj.smc.ac.ir/article_2284.html
Translate this page
by حاجی علی لالانی - ‎2013
تحلیلهای ارائهشده پیرامون «شاکله» در تفاسیر قرآنی ما را به تعابیر حکما درخصوص ... 1. لفظ «کل». بسیاری از مفسرین مدلول لفظ «کل» در آیه «قل کل یعمل علی .... فطرت از لحاظ گزارش علمی و گرایش عملی جز به حق و صدق مایل نیست؛ برخلاف شاکله که ... تنها به حضور صورت شیء نزد عالم اشاره میشود؛ ولی در معنای ادراک، علاوهبر حصول ...
استاد سید جلال الدین آشتیانی و حکمت متعالیه؛ علم حق تعالی - محمد مهدی ...
www.entekhab.ir/.../استاد-سید-جلال-الدین-آ...
Translate this pageEntekhab
Jul 24, 2011 - تشخص و عدم صدق بر کثیرین و تعین خارجی مفاهیم به وجودات خاصه است ... یکی از مسائلی که حکمای دورة اسلامی آن را شدیداً انکار نموده اند و .... در ادراک کلیات و معانی کلیة آن را ملاقات می نماید و عاقل بالفعل می شود. ... مراتب علم حق عبارت است از عنایت که نزد مشائین صور مرتسمه و نزد صدرالمتألهین عین ذات حق می باشد.
مجموعه آموزش لالایی های شیرین برای کودکتان - اورجینال
farasooie.aslblog.ir/post/558
Translate this page
پایان نامه بررسی كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی - پایان نامه بررسی و ... پایان نامه بررسی میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و جمهوری اسلامی ایران
معنی علم | لغت نامه دهخدا - واژه یاب
https://www.vajehyab.com/dehkhoda/علم-4
Translate this page
معرفت دقیق و با دلیل بر کیفیات معینه و یا حضور معلوم در نزد عالم . .... علم فقه ؛ علمی است که از احکام فروع دین اسلام گفتگو میکند، و آن را سه رکن است .... در شرح منازل آمده است که علم را سه درجه است : 1- علم جلی ، که به عیان واقع شود. ... و علم لدنی ادراک معانی و کلمات از حق است بی واسطه ٔ بشر، و آن سه قسم است ، وحی و الهام و فراست .
عدل الهي از منظر متفكر شهيد مطهري - سازمان تبليغات اسلامي
old.ido.ir/a.aspx?a=1389021207
Translate this page
لذا ظلم به معناي تجاوز به حريم و حق ديگري نسبت به خداوند محال ميباشد، چون او مالك ... بودن پروردگار نزد حكماي الهي به اين است كه به هر موجودي در نظام تكوين، ميزاني از كمالات ... 1- عدالت صفت خدا و هدف انبيا: در بعضي از آيات قرآن از عادليت و قيام به عدل به ..... کليه فرقه هاي اسلامي به توحيد و نبوت پيامبر گرامي اسلام و معاد اعتقاد دارند.
علم غیب و علم لدنّی پیامبر (ص) از منظر امام خمینی - پرتال امام خمینی
www.imam-khomeini.ir/.../علم_غیب_و_علم_لدنّی_پ...
Translate this page
Jan 6, 2015 - یکی از صفات لازم برای پیامبر(ص) در نزد اندیشمندان اسلامی «علم غیب» ... آیات علم غیب به موارد جزئی (بقره/ 23 – 24؛ اسراء/ 88؛ روم/ 1 – 6؛ مائده/ 68؛ .... منبسط نزد حکما که آن را امر ربطی بین حق و مخلوقات می‌دانند که سرتاسر موجودات را فرا گرفته است. .... شاذلی نیز علم لدنی را برای حضرت یوسف، بخشش الهی و به معنای ...
صفات جلال و جمال از دید کلامی و عرفانی اسلامی
hablolmatin.dmsonnat.ir/?_action=articleInfo...40
Translate this page
صفات جلال و جمال الهی از همان آغاز نضج و تولد علوم اسلامی از مباحث بحث‌انگیز ... (13) جمال نیز نزد اهل لغت به معنای حسن و خوبی در مخلوقات خداوند و خلق آدمی است. ... (22) جمال، تجلی حق است به وجه حق برای حق؛ و جمال مطلق را جلالی است و آن قهاری جمال است. ... به صفات دلربایی و شیوه خودنمایی جهت ملاحظه مزید رغبت و طلب ذاتی عاشق صادق.
پایان نامه نظریه صدق منطق دانان مسلمان رشته فلسفه و کلام اسلامی - 8ll8 ...
8ll8.ir/پایان-نامه-نظریه-صدق-منطق-دانان-مسلمان/
Translate this page
فصل اول : مقدمه و پیشینه تاریخی. بخش اول : مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی .... 6-1-1- مفهوم صدق به عنوان موضوع نظریه معنا شناختی تارسکی …
تئوریهای صدق نسخه متنی - کتابخانه دیجیتالی تبیان
library.tebyan.net/a/Viewer/Switcher/65442/0
Translate this page
تفكيك‌ بين‌ معيار و تعريف‌ صدق‌ نزد فيلسوفان‌ اسلامي‌ و غربي‌ مورد توجه‌ بوده‌ است، ... مختلف‌ انديشمندان‌ اسلامي‌ و غربي‌ در باب‌ ماهيت‌ صدق‌ به‌ بيان‌ آن‌ مقدمات‌ مي‌پردازيم: 1. ... (7) مرحوم‌ شيخ‌ محمدتقي‌ آملي‌ در شرح‌ منظومه‌ به‌ تفاوت‌ صدق‌ و حق‌ پرداخته‌ و خبر مطابِق‌ را ... حكما، متكلمان‌ و اهل‌ منطق‌ اسلامي‌ نيز همين‌ ديدگاه‌ را گسترش‌ دادند و صدق‌ را به‌معناي‌ ...
پایان نامه نظریه صدق منطق دانان مسلمان رشته فلسفه و کلام اسلامی - لینک ...
dflink.ir/.../پایان-نامه-نظریه-صدق-منطق-دانان-مسلمان
Translate this page
فصل اول : مقدمه و پیشینه تاریخی. بخش اول : مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی .... 6-1-1- مفهوم صدق به عنوان موضوع نظریه معنا شناختی تارسکی …
معنای حروف ابجد مخصوصاً دربارۀ امام علی (ع) چیست؟ - گنجینه پاسخ‌ها ... - 1
www.islamquest.net › خانه › گنجینه پاسخ‌ها › عرفان
Translate this page
Apr 3, 2012 - کد سایت en21391 کد بایگانی 19228 نمایه معنای حروف ابجد ... از دیدگاه بسیاری از حکمای قدیم، هر یک از حروف دارای خواص و آثار و کمالاتى هستند ... علم الحروف در عرفان اسلامی جایگاه ویژه ای داشته و بسیاری از عرفا آثار ... و نزد ما است، جفر ابیض و جفر احمر و جفر اکبر و جفر اصغر که در آخر .... کلیات · معرفت شناسی.
نور | پارسی ویکی - دهخدا
parsi.wiki/dehkhodaworddetail-df378b30a89f42caae0...
Translate this page
صبح صادق عرصه ٔ گیتی را به نور جمال خویش منور گردانید. ... در اصطلاح صوفیان و عارفان ، نور عبارت است از تجلی حق به اسم الظاهر، که مراد وجود ... و رجوع به شرح حکمة الاشراق ص 18 و 295 و 307 و 410 و اسفار اربعه ٔ ملاصدرا ج 1 ص 19 و ... نور اَتَم ّ، نور الاتم ّ ؛ نزد حکماء اشراقی کنایه از ذات مبداء المبادی است . .... مراد پیغامبر اسلام است .
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته فلسفه و کلام اسلامی – نظریه صدق | فایل ...
filesel.xyz/?p=2597
Translate this page
Jun 27, 2016 - بخش اول : مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی. مقدمه … .... 6-1-1- مفهوم صدق به عنوان موضوع نظریه معنا شناختی تارسکی …
کتاب شرح زنگی ابن‌سینا تالیف مهدی خورسندی | بنیاد علمی و فرهنگی ...
buali.ir/zendeginameh-zendegi-fa.html
Translate this page
شرح زندگی ابن‌سینا حکیم و پزشک و متفکر نامدار ایرانی و اسلامی ... ضمناً خوانندگان به سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران حق خواهند داد که بسیار بجا و .... 1. ابواعبدا... حسین‌بن ابراهیم ناتلی از اهل ناتل طبرستان بوده و دعوی فلسفه و منطق و .... کتاب شفای ابن‌سینا که دایره‌المعارفی است از کلیه علوم رایج در نزد حکمای قبل و هم عصر ...
لیست پایان نامه های با موضوعات قرآنی + چکیده و نویسنده - ماهِ پژوهش
mah-pajohesh.persianblog.ir/post/27/
Jan 21, 2013 - 1ـ مصلحان(ع) و فرق آنها با پیامبران(ع) 2ـ مصلحان 3ـ مصلحانی که در .... هدف تحقیق : رسیدن به معنی و مفهوم امتحان الهی و آزمایشات و اینکه آیا .... ابیات از دفترهای دیگر مثنوی و کلیات شمس تبریزی تکرار شده‌اند؟ ... و توافق آن اقوال و ادعاها را با جان کلام حق که نزد گوینده و مخاطب هر دو ملاک ..... دانشگاه : دانشگاه امام صادق(ع).
اول بلاگ | چه بی تابانه بی تاب تب تو از فراز حلمی | جستجو |
aval-blog.ir/.../چه+بی+تابانه+بی+تاب+تب+تو+از+فر... - Translate this page
1- قال الامام الرّضا - علیه السلام - : مَنْ زارَ قَبْرَ الْحُسَیْنِ علیه السلام بِشَطِّ الْفُراتِ، كانَ كَمَنْ زارَ .... پایان نامه كلیات و معانی حق و صدق نزد حكمای اسلامی در 160 صفحه ورد قابل ...
از فلسفه ارسطويي تا فلسفه اسلامي | معرفت فلسفي
marefatfalsafi.nashriyat.ir/node/2286
Translate this page
May 23, 2012 - در ادامه، سيري اجمالي در فلسفه اسلامي دارد و مراتب گوناگوني براي صدق وصف ..... يافت، به برخي از صعوبت‌‌هاي معرفت حق اشاره نمود و جريان دشواري ادراك بعضي از .... 1. فقه و حقوق به معناي جامع، يعني قانون فردي و جمعي كه عهده‌‌دار بيان بايدها و ..... جناب ارسطو هماره نزد حكماي بزرگِ مشرق زمين مورد تكريم بوده و هست؛ به طوري ...
دانلود پایان نامه در مورد نظریه صدق منطق دانان مسلمان
birdownload.epage.ir/.../incl.news_connector.NewsPri...
Translate this page
تاریخی بخش اول : مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی مقدمه ... دانلود پایان نامه .... نظریه صدق منطق دانان مسلمان قیمت : 1 ریال نظریه صدق منطق دانان مسلمان.
پایان نامه نظریه صدق منطق دانان مسلمان رشته فلسفه و کلام اسلامی - میهن ...
mihanwebnegar.ir/.../پایان-نامه-نظریه-صدق-منطق-دانا...
Translate this page
Jun 30, 2015 - بخش اول : مقدمه و کلیات و معانی حق و صدق نزد حکمای اسلامی. مقدمه … .... 6-1-1- مفهوم صدق به عنوان موضوع نظریه معنا شناختی تارسکی …
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
Next
Unknown - Use precise location
 - Learn more  
Help Send feedback Privacy Terms

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
ساختمان سازها ، نیازمندی های صنعت ساختمان


ساختمان سازها ، نیازمندی های صنعت ساختمان

www.SakhtemanSazha.com


سایت ساختمان سازها (www.SakhtemanSazha.com) یک سایت تخصصی در بخش ساختمان و صنایع وابسته آن می باشد که تمامی متخصصان، فروشندگان ، مجریان و فعالان این بخش می توانند تبلیغات خود را بصورت آنلاین به نمایش بگذارند و تنها برای آگهی های ویژه هزینه پرداخت نمایند.

فعالان بخش ساختمان می توانند محصولات ، خدمات  ، اطلاعات تماس و تصاویر محصولات خود  را در سایت ساختمان سازها بصورت آگهی تبلیغاتی ثبت کنند و محل فروشگاه یا دفتر خود را روی نقشه بصورت آنلاین مشخص کنند تا مخاطبین با درک بهتری از خدمات و محصولات ایشان آشنا شوند.

همچنین بازدیدکنندگان سایت ساختمان سازها ، افراد و شرکتهایی هستند که به دنبال کالا و خدمات و فروشندگان و مجریان مرتبط با صنعت ساختمان هستند که در این سایت می توانند به راحتی شرکت مورد نظر خود را پیدا کنند.

موضوعات اصلی سایت ساختمان سازها شامل دکوراسیون ، مصالح ساختمانی ، املاک ، ماشین آلات ، خدمات ساختمانی , خدمات تزییناتی ، خدمات تاسیساتی ، لوازم و تجهیزات ، بازار کار ، آموزش ، شرکتها و امور مهندسی ، محوطه سازی و سایر نیازمندیهای مرتبط با ساختمان می باشد و هر کدام از این موضوعات بخشهای مختلفی از فعالیتهای مرتبط با ساختمان را در بر می گیرد.


سایت ساختمان سازها محل مناسبی برای ثبت آگهی های تخصصی صنعت ساختمان می باشد. با ثبت آگهی های خود در بخش نیازمندی های ساختمان سازها ، تبلیغات خود را در سراسر کشور در معرض دید بازدیدکنندگان تخصصی قرار خواهید داد و مشتریان بالقوه بیشتری را جذب خواهید نمود. ثبت آگهی و تبلیغ در سایت ساختمان سازها رایگان است و فقط آگهی های ویژه شامل هزینه خواهد بود.



-ثبت آگهی در ساختمان سازها-

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 6896
  • کل نظرات : 32
  • افراد آنلاین : 123
  • تعداد اعضا : 19
  • آی پی امروز : 299
  • آی پی دیروز : 136
  • بازدید امروز : 598
  • باردید دیروز : 633
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2,961
  • بازدید ماه : 2,961
  • بازدید سال : 137,124
  • بازدید کلی : 2,645,671