loading...
دانلود پروژه و پایان نامه
جشنواره تابستان طلایی فایل ناب با جوایز ویژه

مسابقه فایل ناب با جوایز ویژه

 

جشنواره تابستان طلایی فایل ناب با جوایز ویژه
فایل بفروشید ، درآمد کسب کنید و جایزه بگیرید


در تابستان 95 با پنجمین جشنواره فایل ناب همراه با کاربران عزیز هستیم. در این دوره کاربرانی که بطور متوسط فقط یک بازاریابی در روز داشته باشند هم جایزه ویژه دریافت خواهند کرد ؛ همچنین کاربرانی بطور متوسط 2 محصول در روز ثبت کرده باشند هم از جوایز ویژه فایل ناب برخوردار خواهند شد.
هدف ما در این دوره افزایش کیفیت فعالیت کاربران خواهد بود و تلاش ما این است که تمام کاربرانی که در این مسابقه شرکت می کنند و فعالیت مفیدی دارند از جوایز سایت بهره مند شوند. با توجه به زمان 93 روزه تابستان ، فرصت خوبی برای کسب امتیازهای بالا خواهید داشت.
تمامی کاربران (فروشنده و بازایاب) می توانند با ثبت محصول و یا فروش محصولات موجود ، امتیاز خود را بالا برده و علاوه بر اینکه درآمد خود را افزایش خواهند داد ، می توانند شانس برنده شدن خود را نیز افزایش داده و از جوایزی که برای نفرات برتر در نظر گرفته شده استفاده نمایند.
در این دوره برای نفرات اول تا پانزدهم جوایز نقدی در نظر گرفته شده است و همچنین تمام کاربران می توانند با کمی تلاش ، از جوایز نفیس تری نیز برخوردار شوند. توجه داشته باشید که هیچ محدودیتی در تعداد نفرات برنده در بخش جوایز ویژه نیست.


- ثبت نام در مسابقه و دریافت جایزه -

 

جوایز:
1- نفر اول: 100,000 تومان
2- نفر دوم: 80,000 تومان
3- نفر سوم: 60,000 تومان
4- نفر چهارم: 40,000 تومان
5- نفر پنجم: 20,000 تومان
6-15- نفرات ششم تا پانزدهم: هر نفر 10,000 تومان

جوایز ویژه برای بازاریابهای برتر:
بیشتر از 100 بازاریابی: 10,000 تومان
بیشتر از 250 بازاریابی: 50,000 تومان
بیشتر از 500 بازاریابی: 100,000 تومان
بیشتر از 1000 بازاریابی: 200,000 تومان

جوایز ویژه برای فروشندگان برتر:
آپلود بیشتر از 200 فایل: 10,000 تومان
آپلود بیشتر از 800 فایل: 50,000 تومان
آپلود بیشتر از 1500 فایل: 100,000 تومان
آپلود بیشتر از 3000 فایل: 200,000 تومان


- ثبت نام در مسابقه و دریافت جایزه -


محمد غفوری تبار بازدید : 131 دوشنبه 06 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل

رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزلدسته: مدیریت
بازدید: 14 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 47 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 93

گروهی از صاحب نظران رفتار سازمانی فشار روانی1 را بیماری شایع قرن نامگذاری كرده‌اند شاید هم براستی دوران ما عصر فشارهای روانی است دوره‌ای كه در آن انسان بشر از هر زمان دیگر در معرض عوامل فشارزا2 قرارگرفته و مسائل ومشكلات بیشماری از هر سو او را احاطه كرده‌ است

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

گروهی از صاحب نظران رفتار سازمانی فشار روانی[1] را بیماری شایع قرن نامگذاری كرده‌اند شاید هم براستی دوران ما عصر فشارهای روانی است. دوره‌ای كه در آن انسان بشر از هر زمان دیگر در معرض عوامل فشارزا[2] قرارگرفته و مسائل ومشكلات بیشماری از هر سو او را احاطه كرده‌ است.

این فشارها به طور حتم با پیچیدگی روز افزون سازمان ها و گسترش تفكیك‌ها،‌ ابزارها و دیگر ابعاد سازمان در صورت عدم برنامه ریزی صحیح و مناسب، افزایش هم می‌یابد.

فشار روانی یا استرس كه واژه اصلی آن ریشه در زبان لاتین دارد در قرن هفدهم میلادی بسیار متداول بوده و به بعضی سختی، دشواری، فلاكت و محنت به كار رفته است. در اواخر قرن هجدهم معنی آن به نیرو،‌ فشار، زور و تلاش بسیار متغیر یافته است ( تیموری، 1383).

فشار روانی برای افراد مختلف معانی متفاوتی دارد اختلاف نظر در مورد فشار روانی در پاسخ‌هایی كه مدیران به یك سوال مشابه تحت عنوان «منظور از اصطلاح فشار روانی یا استرس چیست» این موضوع را تائید می نماید. در این رابطه متداول‌ترین جواب‌هایی كه به این پرسش داده شده است عبارت بودند از: كار بسیار زیاد و زمان كم برای انجام آن احساس اضطراب و دلهره، فشار روحی و جسمی بسیار زیاد، فشارهای عاطفی احساسی، هیجانی، احساس خستگی، حساسیت و تحریك پذیری بوده است. فشارروانی را عكس‌العمل فرد به عوامل جدید تا تهدید كننده در محیط كاری تعریف كرده‌اند ( تیموری، 1383).

فشار روانی را پاسخی دانسته‌اند كه فرد برای تطبیق با یك وضعیت خارجی متفاوت با وضعیت عادی به صورت رفتاری، روانی، جسمانی از خود نشان می‌دهد. همچنین فشار روانی را مجموعه واكنش‌های عمومی انسان نسبت به عوامل ناسازگار و پیش‌بینی نشده خارجی یا داخلی از میان برود ایجاد فشار روانی می‌‌كند.

فشار روانی دارای آثار جسمانی نیز هست و از این طریق هم به سازمان صدمات شدیدی وارد می‌آید.

استرس‌های حاد نیروی انسانی سازمان را ضایع می‌كند و هدف سازمان را دستخوش تزلزل می‌سازد. افرادی كه دچار استرس می‌گردند توان مقابله با آن را از دست می‌دهند ، از جهات جسمانی و رفتاری دچار آسیب می‌شوند و بدین ترتیب است كه استرس در سازمان همچون آفتی نیروها را تحلیل می برد و تلاش ها و فعالیت‌ها را عقیم می‌سازد. ( تیموری، 1383)

لذا تحقیق حاضر در نظر دارد كه با بررسی رابطه فشارهای روانی (استرس‌های شغلی) با فرسودگی شغلی هر چند گامی كوچك در جهت تبیین موضوع تحقیق برداشته شود.

 

طرح مساله و چهارچوب نظری آن:

هر چند فشار روانی به شكل‌های مختلفی تعریف شده است اما زمینه مشترك همه آن تعاریف این است كه علت ایجاد فشار عصبی وجود محركی به صورت فیزیكی یا روانی است كه فرد به طریق خاصی نسبت به آن عكس‌العمل نشان می دهد. فشار روانی دارای پیامدهایی نظیر می‌باشد اگر فشار روانی مثبت باشد ممكن است نتیجه آن فعالیت فعالیت‌جدیت و انگیزش بیشتر باشد. البته آنچه بیشتر مورد توجه می‌باشد پی‌آمدهای منفی فشار عصبی است. همان طور كه ملاحظه‌ می‌شود بیشترین عوامل از درون هستند. به عنوان مثال استفاده از مشروبات الكلی یكی از پی‌آمدهای فردی فشار عصبی است در حالی كه این مشكل از پی‌آمدهای سازمانی فشار عصبی نیز می‌باشد زیرا ممكن است به طور مستقیم بر عملكرد سازمان اثر بگذارد هر چند دسته‌بندی پی‌آمدها تا حدودی اختیاری به نظر می‌رسد ولی باید توجه داشت كه هر پی‌آمدی بر حسب عامل ایجاد كننده اولیه خود دسته بندی شده است. بنابرآنچه كه گفته شد پی آمدهای فردی نتایجی هستندكه عمدتاً بر فرد اثر می گذارند هر چند ممكن است سازمان نیز به طور مستقیم یا غیر مستقیم از این پی آمد متاثر شود ولی این فرد است كه بهای اصلی آن را می‌پردازد.

فشار روانی پی‌آمدهایی نیز دارد كه اثر مستقیم تری بر سازمان دارد یكی از این پی‌آمدهای واضح فشار روانی شدید كاهش عملكرد مناسب و درست است این كاهش در مورد كارگران اجرایی به صورت كیفیت ضعیف كار، افت بهره‌وری متجلی می‌گردد كناره‌گیری نیز می‌تواند نتیجة فشار روانی باشد كه مهمترین آنها عبارتند از: غیبت ، استعفا و ترك كار پی آمدهایی فشار روانی كه هم بر فرد و هم بر سازمان اثر می‌‌گذارد فرسودگی[3] یا تحلیل رفتگی است و هنگامی بوجود می‌اید كه فرد احساس كند فشارهایی خیلی زیاد را تحمل می‌كند و منابع رضایت شغلی خیلی كم می‌باشد ( الوانی، 1371).

فرسودگی ( بی رمقی یا تنیدگی) شغلی از جمله اختلال‌هایی است كه در سال‌های اخیر مورد توجه روان شناسان بالینی قرار گرفته است و نتایج تحقیقات نیز نشان می دهد كه درصد قابل توجهی از افراد سازمان ‌های فعال از این عارضه، دروغ هستند. به طور كلی می‌توان فرسودگی شغلی را نوعی اختلال كه به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فشارهای روانی كه در وی ایجاد می‌شود و فرد مبتلا از خستگی جسمی و هیجانی نیز فرسودگی شغلی نگرش رنج می‌برد. براساس تحقیقات ( موس 1981) نتیجة فرسودگی شغلی كاهش كارایی، كاهش علاقه نسبت به كار و كاهش ظرفیت برای حفظ عملكرد می باشد ( ساعتچی، 1376)

این روزها فرسودگی شغلی را به مثابه مشكل عمده در تنش كار تشخیص داده‌اند فرسودگی بیشتر در میان متخصصینی شایع است كه بایستی به طور گسترده با دیگر افراد، مشتریان زیر دستان و مراجعان كاری سروكار داشته باشد. در حدود 20 درصد صاحبان مشاغل مدیران و كارشناسان فنی در آمریكا مبتلا به عارضه فرسودگی شغل هستند (هاروی ، 1377).

نتیجة طبیعی فشارهای روانی فردی برای سازمان كاهش كارایی است كاركنان كه با فشارهای روانی دارای نرخ بالاتر تاخیر، غیبت و ترك خدمت هستند كارایی آنها نیز هم از نظر كمی و هم از نظر كیفی كاهش یافته و تعداد حوادث و شكایات افزایش می‌یابد. بدیهی است كه این گونه كاركنان دارای روحیة ای پایین انگیزش كم و رضایت شغلی بسیار ضعیف هستند به طور خلاصه كاركنانی كه فرسودگی و استهلاك را در خود تجربه می‌كنند هیجان قبلی را برای كار از دست داده در بسیاری از موارد كار و شغل خود را رها می‌كنند ( جزنی، 1378)

این روزها موضوع فشار روانی ناشی از كار و زندگی در بیان عامه مردم متخصصان آموزشی، مددكاران، متخصصان بهداشت و سایر كسانی كه مسئولیت بهزیستی مردم را به عهده دارند بسیار رایج بوده و در راس امور قرار دارد.

پژوهشگران عمدتاً به چگونگی ایجاد فشار روانی و نحوه‌ای كه افراد از نظر فیزیولوژیكی و روانی در موقعیت‌های فشار زا واكنش نشان می‌دهند توجه دارند زمانی كه این عوامل شناسایی شد سازمان ها باید قادر به كنترل این محرك‌های فشار زا باشند زیرا آنها ایجاد اضطراب و نگرانی كرده نهایتاً بر هدف‌های كلی سازمان آسیب وارد خواهند كرد افزون بر آن شناسایی به موقع و كنترل فشار روانی ممكن است منتهی به افزایش كارایی ، خلاقیت و رضایت خاطر كاركنان گردد ( جزنی، 1378)

علاوه بر آنچه كه دیگران می‌توانند برای فرد در محیط كار و خانه انجام دهند ضروری است تا هر كس كه فشار زندگی را بر خود احساس می‌كند و در این زمینه تجربه فردی دارد دست به كار شده و به خود كمك كند.

سازمان‌ها و موسسات می‌توانند سنگ زیربنای سلامتی بیشتر و بهزیستی را بنانهد، اما این به عهدة خود افراد هست كه از این فشارها بكاهند یا اینكه شیوه و روش فرد را تغییر دهند و از این طریق به فرد كمك كنند و به عبارت دیگر تا زمانی كه خود نقش فعالی در روند پیشگیری از ایجاد فشار و مقابله با آن به عهده نگیرد سیاست‌ها و روش‌هایی كه سازمان ها در پیش می‌گیرند بهره و نتیجه كلی در پی‌خواهد داشت.

گروه نمونه ای كه در این تحقیق مورد آزمون قرار گرفته اند كارمندان اداری و كارگران كارخانة ایران خودرو در شهر تهران بودند با توجه به اینكه در این كارخانه كارگران با ماشینهای سنگین كار می كنند و استرس در آن ها زیاد است و همچنین كارمندان اداری نیز در آن‌ها استرس زیاد است و در نتیجه باعث فرسودگی شغلی می‌شود بنابراین آنچه كه به عنوان مسئله اساسی در پژوهش حاضر مطرح است این است كه آیا بین استرس و فرسودگی شغلی بین كارمندان اداری و كارگران كارخانة ایران خودرو دیزل رابطه معنی‌داری وجود دارد یا خیر؟

فهرست مطالب

فصل اول: كلیات پژوهش

مقدمه ..........................................................................................................

طرح مسئله و چهارچوب نظری آن .............................................................

اهمیت یا ضرورت پژوهش..........................................................................

هدف پژوهش...............................................................................................

فرضیه های پژوهش ...................................................................................

تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها.................................................................

فصل دوم: ادبیات و پیشینه پژوهش

بخش اول: استرس شغلی

شغل چیست ................................................................................................

حرفه ...........................................................................................................

وظیفه ..........................................................................................................

گروه شغلی .................................................................................................

تقسیم بندی مشاغل بر حسب فشار روانی .................................................

تاریخچه‌ی روان شناسی كار در ایران .......................................................

فهرست مطالب

عنوان ............................................................................................... صفحه

فشار روانی یا استرس چیست؟ ..................................................................

به طور كلی دو نوع استرس وجود دارد ...................................................

عوامل موثر در ایجاد استرس ....................................................................

استرس شغلی .............................................................................................

مراحل فشار روانی .....................................................................................

نشانه های سازگاری عمومی .....................................................................

چهار مجموعه كلی فشارهای عصبی سازمانی ...........................................

پیامدهای فشار عصبی ................................................................................

چهار مجموعه كلی فشارهای عصبی سازمانی ...........................................

پیامدهای فشار عصبی ................................................................................

تجزیه و تحلیل شخصیت نوع A و شخصیت نوع B ...................................

استراتژی‌های مقابله با فشار روانی ...........................................................

استراتژیهای مقابله فردی ...........................................................................

استراتژیهای مقابله با استرس در سازمان .................................................

هدف از مشاوره روانی چیست ...................................................................

فهرست مطالب

عنوان ............................................................................................... صفحه

تقویت مبانی دینی ........................................................................................

بخش دوم: فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی چیست ..............................................................................

فرسودگی شغلی چه زمانی رخ می دهد .....................................................

نشانه‌های فرسودگی شغلی ........................................................................

انواع فرسودگی شغلی .................................................................................

پژوهش های انجام شده .............................................................................

پژوهش‌های انجام شده در ایران ...............................................................

پژوهش های انجام شده در خارج ..............................................................

نتیجه نهایی .................................................................................................

فصل سوم: روش پژوهش

جامعه آماری ..............................................................................................

نمونه آماری.................................................................................................

فهرست مطالب

عنوان ............................................................................................... صفحه

روش نمونه‌گیری ........................................................................................

ابزار پژوهش ..............................................................................................

روش اجرا ..................................................................................................

طرح پژوهشی .............................................................................................


فصل چهارم ندارد

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

مقدمه...........................................................................................................

محدودیت‌های پژوهش ................................................................................

پیشنهادات پژوهش .....................................................................................

فهرست منابع ..............................................................................................

فهرست جدولها

عنوان ............................................................................................... صفحه

جدول (1ـ2) مدل فشار شغلی ....................................................................

جدول (2ـ2) مدل استرس ...........................................................................

جدول (3ـ2) مقدار فشار عصبی ( LCUS ) ................................................

جدول (1ـ4) توزیع فراوانی طبقه‌بندی شده سن كارگران ..........................

جدول (2ـ4) توزیع فراوانی طبقه‌بندی شده و سن كارمندان ....................

جدول (3ـ4) شاخص‌های گرایش مركزی و پراكندگی سن آزمودنی ........

جدول (4ـ4) توزیع فراوانی سطح تحصیلات حجم نمونه مورد بررسی.....

جدول (5ـ4) توزیع فراوانی حجم نمونه مورد بررسی از لحاظ وضعیت تأهل

جدول (6ـ4) توزیع فراوانی سابقه كار كارگران ........................................

جدول (6ـ4) توزیع فراوانی سابقه كار كارمندان .......................................

جدول (7ـ4) توزیع فراوانی نمرات فرسودگی شغلی كارگران ...................

جدول (8ـ4) توزیع فراوانی نمرات فرسودگی شغلی كارمندان ..................

جدول (9ـ4) شاخص‌های گرایش مركزی و پراكندگی نمرات فرسودگی شغلی دو گروه

فهرست جدولها

عنوان ............................................................................................... صفحه

جدول (10ـ4) توزیع فراوانی نمرات استرس كارگران ..............................

جدول (11ـ4) توزیع فراوانی نمرات استرس كارمندان .............................

جدول (12ـ4) شاخص‌های گرایش مركزی و پراكندگی نمرات استرس دو گروه

جدول (13ـ4) آماره‌های نمرات هوش هیجانی دو گروه مورد بررسی .....

جدول (14ـ4) تست لون برای آزمودنی یكسانی واریانس‌ها .....................

جدول (15ـ4) نتایج آزمــون T برای مقایسة میــانگین های ســطح تفكــر دو گروه

جدول (16ـ4) آماره‌های نمرات هوش هیجانی دو گروه مورد بررسی .....

جدول (17ـ4) تست لون برای آزمون یكسانی واریانس‌ها .........................

جدول (18ـ4) نتایج آزمون T برای مقایسة میانگین های سطح تفكر دو گروه

جدول (19ـ4) بررسی همبستگی بین استرس و فرسودگی شغلی .............

جدول (20ـ4) بررسی همبستگی بین استرس و فرسودگی شغلی .............

نمودارها

عنوان ............................................................................................... صفحه

نمودار (1ـ2) رابطه استرس و عملكرد .......................................................

نمودار (2ـ2) مراحل بروز فشار روانی .....................................................

نمودار (3ـ2) سندروم سازگاری عمومی ...................................................

نمودار (1ـ4) توزیع فراوانی سن نمونه مورد بررسی در گروه‌های 5 ساله به تفكیك نوع شغل

نمودار (2ـ4) توزیع فراوانی میزان تحصیلات نمونه مورد بررسی به تفكیك نوع شغل

نمودار (3ـ4) توزیع فراوانی وضعیت تاهل نمونه مورد بررسی به تفكیك نوع شغل

نمودار (4ـ4) میانگین نمرات فرسودگی شغلی دو گروه مورد بررسی .....

نمودار (5ـ4) میانگین نمرات استرس دو گروه مورد بررسی ..................

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل , استرس , فرسودگی شغلی , كارمندان , كارگران

رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل

رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزلدسته: مدیریت
بازدید: 14 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 47 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 93

گروهی از صاحب نظران رفتار سازمانی فشار روانی1 را بیماری شایع قرن نامگذاری كرده‌اند شاید هم براستی دوران ما عصر فشارهای روانی است دوره‌ای كه در آن انسان بشر از هر زمان دیگر در معرض عوامل فشارزا2 قرارگرفته و مسائل ومشكلات بیشماری از هر سو او را احاطه كرده‌ است

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

گروهی از صاحب نظران رفتار سازمانی فشار روانی[1] را بیماری شایع قرن نامگذاری كرده‌اند شاید هم براستی دوران ما عصر فشارهای روانی است. دوره‌ای كه در آن انسان بشر از هر زمان دیگر در معرض عوامل فشارزا[2] قرارگرفته و مسائل ومشكلات بیشماری از هر سو او را احاطه كرده‌ است.

این فشارها به طور حتم با پیچیدگی روز افزون سازمان ها و گسترش تفكیك‌ها،‌ ابزارها و دیگر ابعاد سازمان در صورت عدم برنامه ریزی صحیح و مناسب، افزایش هم می‌یابد.

فشار روانی یا استرس كه واژه اصلی آن ریشه در زبان لاتین دارد در قرن هفدهم میلادی بسیار متداول بوده و به بعضی سختی، دشواری، فلاكت و محنت به كار رفته است. در اواخر قرن هجدهم معنی آن به نیرو،‌ فشار، زور و تلاش بسیار متغیر یافته است ( تیموری، 1383).

فشار روانی برای افراد مختلف معانی متفاوتی دارد اختلاف نظر در مورد فشار روانی در پاسخ‌هایی كه مدیران به یك سوال مشابه تحت عنوان «منظور از اصطلاح فشار روانی یا استرس چیست» این موضوع را تائید می نماید. در این رابطه متداول‌ترین جواب‌هایی كه به این پرسش داده شده است عبارت بودند از: كار بسیار زیاد و زمان كم برای انجام آن احساس اضطراب و دلهره، فشار روحی و جسمی بسیار زیاد، فشارهای عاطفی احساسی، هیجانی، احساس خستگی، حساسیت و تحریك پذیری بوده است. فشارروانی را عكس‌العمل فرد به عوامل جدید تا تهدید كننده در محیط كاری تعریف كرده‌اند ( تیموری، 1383).

فشار روانی را پاسخی دانسته‌اند كه فرد برای تطبیق با یك وضعیت خارجی متفاوت با وضعیت عادی به صورت رفتاری، روانی، جسمانی از خود نشان می‌دهد. همچنین فشار روانی را مجموعه واكنش‌های عمومی انسان نسبت به عوامل ناسازگار و پیش‌بینی نشده خارجی یا داخلی از میان برود ایجاد فشار روانی می‌‌كند.

فشار روانی دارای آثار جسمانی نیز هست و از این طریق هم به سازمان صدمات شدیدی وارد می‌آید.

استرس‌های حاد نیروی انسانی سازمان را ضایع می‌كند و هدف سازمان را دستخوش تزلزل می‌سازد. افرادی كه دچار استرس می‌گردند توان مقابله با آن را از دست می‌دهند ، از جهات جسمانی و رفتاری دچار آسیب می‌شوند و بدین ترتیب است كه استرس در سازمان همچون آفتی نیروها را تحلیل می برد و تلاش ها و فعالیت‌ها را عقیم می‌سازد. ( تیموری، 1383)

لذا تحقیق حاضر در نظر دارد كه با بررسی رابطه فشارهای روانی (استرس‌های شغلی) با فرسودگی شغلی هر چند گامی كوچك در جهت تبیین موضوع تحقیق برداشته شود.

 

طرح مساله و چهارچوب نظری آن:

هر چند فشار روانی به شكل‌های مختلفی تعریف شده است اما زمینه مشترك همه آن تعاریف این است كه علت ایجاد فشار عصبی وجود محركی به صورت فیزیكی یا روانی است كه فرد به طریق خاصی نسبت به آن عكس‌العمل نشان می دهد. فشار روانی دارای پیامدهایی نظیر می‌باشد اگر فشار روانی مثبت باشد ممكن است نتیجه آن فعالیت فعالیت‌جدیت و انگیزش بیشتر باشد. البته آنچه بیشتر مورد توجه می‌باشد پی‌آمدهای منفی فشار عصبی است. همان طور كه ملاحظه‌ می‌شود بیشترین عوامل از درون هستند. به عنوان مثال استفاده از مشروبات الكلی یكی از پی‌آمدهای فردی فشار عصبی است در حالی كه این مشكل از پی‌آمدهای سازمانی فشار عصبی نیز می‌باشد زیرا ممكن است به طور مستقیم بر عملكرد سازمان اثر بگذارد هر چند دسته‌بندی پی‌آمدها تا حدودی اختیاری به نظر می‌رسد ولی باید توجه داشت كه هر پی‌آمدی بر حسب عامل ایجاد كننده اولیه خود دسته بندی شده است. بنابرآنچه كه گفته شد پی آمدهای فردی نتایجی هستندكه عمدتاً بر فرد اثر می گذارند هر چند ممكن است سازمان نیز به طور مستقیم یا غیر مستقیم از این پی آمد متاثر شود ولی این فرد است كه بهای اصلی آن را می‌پردازد.

فشار روانی پی‌آمدهایی نیز دارد كه اثر مستقیم تری بر سازمان دارد یكی از این پی‌آمدهای واضح فشار روانی شدید كاهش عملكرد مناسب و درست است این كاهش در مورد كارگران اجرایی به صورت كیفیت ضعیف كار، افت بهره‌وری متجلی می‌گردد كناره‌گیری نیز می‌تواند نتیجة فشار روانی باشد كه مهمترین آنها عبارتند از: غیبت ، استعفا و ترك كار پی آمدهایی فشار روانی كه هم بر فرد و هم بر سازمان اثر می‌‌گذارد فرسودگی[3] یا تحلیل رفتگی است و هنگامی بوجود می‌اید كه فرد احساس كند فشارهایی خیلی زیاد را تحمل می‌كند و منابع رضایت شغلی خیلی كم می‌باشد ( الوانی، 1371).

فرسودگی ( بی رمقی یا تنیدگی) شغلی از جمله اختلال‌هایی است كه در سال‌های اخیر مورد توجه روان شناسان بالینی قرار گرفته است و نتایج تحقیقات نیز نشان می دهد كه درصد قابل توجهی از افراد سازمان ‌های فعال از این عارضه، دروغ هستند. به طور كلی می‌توان فرسودگی شغلی را نوعی اختلال كه به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فشارهای روانی كه در وی ایجاد می‌شود و فرد مبتلا از خستگی جسمی و هیجانی نیز فرسودگی شغلی نگرش رنج می‌برد. براساس تحقیقات ( موس 1981) نتیجة فرسودگی شغلی كاهش كارایی، كاهش علاقه نسبت به كار و كاهش ظرفیت برای حفظ عملكرد می باشد ( ساعتچی، 1376)

این روزها فرسودگی شغلی را به مثابه مشكل عمده در تنش كار تشخیص داده‌اند فرسودگی بیشتر در میان متخصصینی شایع است كه بایستی به طور گسترده با دیگر افراد، مشتریان زیر دستان و مراجعان كاری سروكار داشته باشد. در حدود 20 درصد صاحبان مشاغل مدیران و كارشناسان فنی در آمریكا مبتلا به عارضه فرسودگی شغل هستند (هاروی ، 1377).

نتیجة طبیعی فشارهای روانی فردی برای سازمان كاهش كارایی است كاركنان كه با فشارهای روانی دارای نرخ بالاتر تاخیر، غیبت و ترك خدمت هستند كارایی آنها نیز هم از نظر كمی و هم از نظر كیفی كاهش یافته و تعداد حوادث و شكایات افزایش می‌یابد. بدیهی است كه این گونه كاركنان دارای روحیة ای پایین انگیزش كم و رضایت شغلی بسیار ضعیف هستند به طور خلاصه كاركنانی كه فرسودگی و استهلاك را در خود تجربه می‌كنند هیجان قبلی را برای كار از دست داده در بسیاری از موارد كار و شغل خود را رها می‌كنند ( جزنی، 1378)

این روزها موضوع فشار روانی ناشی از كار و زندگی در بیان عامه مردم متخصصان آموزشی، مددكاران، متخصصان بهداشت و سایر كسانی كه مسئولیت بهزیستی مردم را به عهده دارند بسیار رایج بوده و در راس امور قرار دارد.

پژوهشگران عمدتاً به چگونگی ایجاد فشار روانی و نحوه‌ای كه افراد از نظر فیزیولوژیكی و روانی در موقعیت‌های فشار زا واكنش نشان می‌دهند توجه دارند زمانی كه این عوامل شناسایی شد سازمان ها باید قادر به كنترل این محرك‌های فشار زا باشند زیرا آنها ایجاد اضطراب و نگرانی كرده نهایتاً بر هدف‌های كلی سازمان آسیب وارد خواهند كرد افزون بر آن شناسایی به موقع و كنترل فشار روانی ممكن است منتهی به افزایش كارایی ، خلاقیت و رضایت خاطر كاركنان گردد ( جزنی، 1378)

علاوه بر آنچه كه دیگران می‌توانند برای فرد در محیط كار و خانه انجام دهند ضروری است تا هر كس كه فشار زندگی را بر خود احساس می‌كند و در این زمینه تجربه فردی دارد دست به كار شده و به خود كمك كند.

سازمان‌ها و موسسات می‌توانند سنگ زیربنای سلامتی بیشتر و بهزیستی را بنانهد، اما این به عهدة خود افراد هست كه از این فشارها بكاهند یا اینكه شیوه و روش فرد را تغییر دهند و از این طریق به فرد كمك كنند و به عبارت دیگر تا زمانی كه خود نقش فعالی در روند پیشگیری از ایجاد فشار و مقابله با آن به عهده نگیرد سیاست‌ها و روش‌هایی كه سازمان ها در پیش می‌گیرند بهره و نتیجه كلی در پی‌خواهد داشت.

گروه نمونه ای كه در این تحقیق مورد آزمون قرار گرفته اند كارمندان اداری و كارگران كارخانة ایران خودرو در شهر تهران بودند با توجه به اینكه در این كارخانه كارگران با ماشینهای سنگین كار می كنند و استرس در آن ها زیاد است و همچنین كارمندان اداری نیز در آن‌ها استرس زیاد است و در نتیجه باعث فرسودگی شغلی می‌شود بنابراین آنچه كه به عنوان مسئله اساسی در پژوهش حاضر مطرح است این است كه آیا بین استرس و فرسودگی شغلی بین كارمندان اداری و كارگران كارخانة ایران خودرو دیزل رابطه معنی‌داری وجود دارد یا خیر؟

فهرست مطالب

فصل اول: كلیات پژوهش

مقدمه ..........................................................................................................

طرح مسئله و چهارچوب نظری آن .............................................................

اهمیت یا ضرورت پژوهش..........................................................................

هدف پژوهش...............................................................................................

فرضیه های پژوهش ...................................................................................

تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها.................................................................

فصل دوم: ادبیات و پیشینه پژوهش

بخش اول: استرس شغلی

شغل چیست ................................................................................................

حرفه ...........................................................................................................

وظیفه ..........................................................................................................

گروه شغلی .................................................................................................

تقسیم بندی مشاغل بر حسب فشار روانی .................................................

تاریخچه‌ی روان شناسی كار در ایران .......................................................

فهرست مطالب

عنوان ............................................................................................... صفحه

فشار روانی یا استرس چیست؟ ..................................................................

به طور كلی دو نوع استرس وجود دارد ...................................................

عوامل موثر در ایجاد استرس ....................................................................

استرس شغلی .............................................................................................

مراحل فشار روانی .....................................................................................

نشانه های سازگاری عمومی .....................................................................

چهار مجموعه كلی فشارهای عصبی سازمانی ...........................................

پیامدهای فشار عصبی ................................................................................

چهار مجموعه كلی فشارهای عصبی سازمانی ...........................................

پیامدهای فشار عصبی ................................................................................

تجزیه و تحلیل شخصیت نوع A و شخصیت نوع B ...................................

استراتژی‌های مقابله با فشار روانی ...........................................................

استراتژیهای مقابله فردی ...........................................................................

استراتژیهای مقابله با استرس در سازمان .................................................

هدف از مشاوره روانی چیست ...................................................................

فهرست مطالب

عنوان ............................................................................................... صفحه

تقویت مبانی دینی ........................................................................................

بخش دوم: فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی چیست ..............................................................................

فرسودگی شغلی چه زمانی رخ می دهد .....................................................

نشانه‌های فرسودگی شغلی ........................................................................

انواع فرسودگی شغلی .................................................................................

پژوهش های انجام شده .............................................................................

پژوهش‌های انجام شده در ایران ...............................................................

پژوهش های انجام شده در خارج ..............................................................

نتیجه نهایی .................................................................................................

فصل سوم: روش پژوهش

جامعه آماری ..............................................................................................

نمونه آماری.................................................................................................

فهرست مطالب

عنوان ............................................................................................... صفحه

روش نمونه‌گیری ........................................................................................

ابزار پژوهش ..............................................................................................

روش اجرا ..................................................................................................

طرح پژوهشی .............................................................................................


فصل چهارم ندارد

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

مقدمه...........................................................................................................

محدودیت‌های پژوهش ................................................................................

پیشنهادات پژوهش .....................................................................................

فهرست منابع ..............................................................................................

فهرست جدولها

عنوان ............................................................................................... صفحه

جدول (1ـ2) مدل فشار شغلی ....................................................................

جدول (2ـ2) مدل استرس ...........................................................................

جدول (3ـ2) مقدار فشار عصبی ( LCUS ) ................................................

جدول (1ـ4) توزیع فراوانی طبقه‌بندی شده سن كارگران ..........................

جدول (2ـ4) توزیع فراوانی طبقه‌بندی شده و سن كارمندان ....................

جدول (3ـ4) شاخص‌های گرایش مركزی و پراكندگی سن آزمودنی ........

جدول (4ـ4) توزیع فراوانی سطح تحصیلات حجم نمونه مورد بررسی.....

جدول (5ـ4) توزیع فراوانی حجم نمونه مورد بررسی از لحاظ وضعیت تأهل

جدول (6ـ4) توزیع فراوانی سابقه كار كارگران ........................................

جدول (6ـ4) توزیع فراوانی سابقه كار كارمندان .......................................

جدول (7ـ4) توزیع فراوانی نمرات فرسودگی شغلی كارگران ...................

جدول (8ـ4) توزیع فراوانی نمرات فرسودگی شغلی كارمندان ..................

جدول (9ـ4) شاخص‌های گرایش مركزی و پراكندگی نمرات فرسودگی شغلی دو گروه

فهرست جدولها

عنوان ............................................................................................... صفحه

جدول (10ـ4) توزیع فراوانی نمرات استرس كارگران ..............................

جدول (11ـ4) توزیع فراوانی نمرات استرس كارمندان .............................

جدول (12ـ4) شاخص‌های گرایش مركزی و پراكندگی نمرات استرس دو گروه

جدول (13ـ4) آماره‌های نمرات هوش هیجانی دو گروه مورد بررسی .....

جدول (14ـ4) تست لون برای آزمودنی یكسانی واریانس‌ها .....................

جدول (15ـ4) نتایج آزمــون T برای مقایسة میــانگین های ســطح تفكــر دو گروه

جدول (16ـ4) آماره‌های نمرات هوش هیجانی دو گروه مورد بررسی .....

جدول (17ـ4) تست لون برای آزمون یكسانی واریانس‌ها .........................

جدول (18ـ4) نتایج آزمون T برای مقایسة میانگین های سطح تفكر دو گروه

جدول (19ـ4) بررسی همبستگی بین استرس و فرسودگی شغلی .............

جدول (20ـ4) بررسی همبستگی بین استرس و فرسودگی شغلی .............

نمودارها

عنوان ............................................................................................... صفحه

نمودار (1ـ2) رابطه استرس و عملكرد .......................................................

نمودار (2ـ2) مراحل بروز فشار روانی .....................................................

نمودار (3ـ2) سندروم سازگاری عمومی ...................................................

نمودار (1ـ4) توزیع فراوانی سن نمونه مورد بررسی در گروه‌های 5 ساله به تفكیك نوع شغل

نمودار (2ـ4) توزیع فراوانی میزان تحصیلات نمونه مورد بررسی به تفكیك نوع شغل

نمودار (3ـ4) توزیع فراوانی وضعیت تاهل نمونه مورد بررسی به تفكیك نوع شغل

نمودار (4ـ4) میانگین نمرات فرسودگی شغلی دو گروه مورد بررسی .....

نمودار (5ـ4) میانگین نمرات استرس دو گروه مورد بررسی ..................

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل , استرس , فرسودگی شغلی , كارمندان , كارگران

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Screen-reader users, click here to turn off Google Instant.
Google
About 9,110 results (0.50 seconds)
Search Results
تحقیق رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در کارمندان و ...
bankmaghale.ir/تحقیق-رابطه-بين-استرس-و-فرسود...
Translate this page
در پژوهش حاضر به بررسی رابطة بین استرس با فرسودگی شغلی در کارمندان اداری و کارگران کارخانة ایران خودرو دیزل پرداخته شده است. بدین منظور تعداد ۶۰ نفر از ...
پایان نامه بررسي رابطة بين استرس با فرسودگي شغلي در ...
parsarchive.ir/.../پایان-نامه-بررسي-رابطة-بين-استر...
Translate this page
چكيده: در پژوهش حاضر به بررسي رابطة بين استرس با فرسودگي شغلي در كارمندان اداري و كارگران كارخانة ايران خودرو ديزل پرداخته شده است. بدين منظور تعداد 60 نفر از ...
بررسی رابطه بین استرس با فرسودگی شغلی در کارمندان و ...
www.payanname.net/پايان-نامه-بررسي-رابطة-بين-ا...
Translate this page
مطالب این پست :پایان نامه روانشناسی. پایان نامه – بررسی رابطه بین استرس با فرسودگی شغلی در کارمندان و کارگران ایران خودرو دیزل 110 صفحه. با فرمت ورد (دانلود ...
رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ...
powerpoint.filenab.com/product-51051-aa.aspx
Translate this page
رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل ... لذا تحقیق حاضر در نظر دارد كه با بررسی رابطه فشارهای روانی (استرس‌های شغلی) با ...
پایان نامه بررسی رابطه بین استرس با فرسودگی شغلی در ...
papersky.ir/.../پایان-نامه-بررسی-رابطه-بین-استرس-...
Translate this page
در پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین استرس با فرسودگی شغلی در کارمندان اداری و کارگران کارخانه ایران خودرو دیزل پرداخته شده است. بدین منظور تعداد ۶۰ نفر از ...
بررسی رابطة بین استرس با فرسودگی شغلی در كارمندان و ...
nikeshop.hamrahblog.com/post/55
Translate this page
بررسی رابطة بین استرس با فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل. گروهی از صاحب نظران رفتار سازمانی فشار روانی را بیماری شایع قرن نامگذاری ...
پایان نامه رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در کارمندان و ...
hamifile.blogsky.com/.../پایان-نامه-رابطه-بین-استرس...
Translate this page
در پژوهش حاضر به بررسی رابطة بین استرس با فرسودگی شغلی در کارمندان اداری و کارگران کارخانة ایران خودرو دیزل پرداخته شده است. بدین منظور تعداد 60 نفر از ...
دانلود رایگان مقاله بررسی رابطه بين استرس با فرسودگی ...
teledl-rzb.vip35.ir/post/232.html
Translate this page
Apr 11, 2016 - جدول (24) توزیع فراوانی طبقه‌بندی شده و سن کارمندان . ... بررسی رابطه بین استرس با فرسودگی شغلی در کارمندان و کارگران ایران خودرو دیزل.
بررسی رابطه بین استرس با فرسودگی شغلی در كارمندان و ...
www.asanproject.ir/پایان-نامه-بررسی-رابطه-بین-اس...
Translate this page
چکیده: در پژوهش حاضر به بررسی رابطة بین استرس با فرسودگی شغلی در کارمندان اداری و کارگران کارخانة ایران خودرو دیزل پرداخته شده است. بدین منظور تعداد ۶۰ نفر ...
رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ...
new.fastcamp.ir/news/26974
Translate this page
Feb 16, 2016 - رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل گروهی از صاحب نظران رفتار سازمانی فشار روانی1 را بیماری شایع قرن ...

Searches related to رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل

تعریف عملیاتی فرسودگی شغلی

تعریف استرس شغلی

تعریف عملیاتی استرس
    1    
2
    
3
    
4
    
5
    
6
    
7
    
8
    
9
    
10
    
Next
Unknown - Use precise location
 - Learn more   
Help Send feedback Privacy Terms

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
ساختمان سازها ، نیازمندی های صنعت ساختمان


ساختمان سازها ، نیازمندی های صنعت ساختمان

www.SakhtemanSazha.com


سایت ساختمان سازها (www.SakhtemanSazha.com) یک سایت تخصصی در بخش ساختمان و صنایع وابسته آن می باشد که تمامی متخصصان، فروشندگان ، مجریان و فعالان این بخش می توانند تبلیغات خود را بصورت آنلاین به نمایش بگذارند و تنها برای آگهی های ویژه هزینه پرداخت نمایند.

فعالان بخش ساختمان می توانند محصولات ، خدمات  ، اطلاعات تماس و تصاویر محصولات خود  را در سایت ساختمان سازها بصورت آگهی تبلیغاتی ثبت کنند و محل فروشگاه یا دفتر خود را روی نقشه بصورت آنلاین مشخص کنند تا مخاطبین با درک بهتری از خدمات و محصولات ایشان آشنا شوند.

همچنین بازدیدکنندگان سایت ساختمان سازها ، افراد و شرکتهایی هستند که به دنبال کالا و خدمات و فروشندگان و مجریان مرتبط با صنعت ساختمان هستند که در این سایت می توانند به راحتی شرکت مورد نظر خود را پیدا کنند.

موضوعات اصلی سایت ساختمان سازها شامل دکوراسیون ، مصالح ساختمانی ، املاک ، ماشین آلات ، خدمات ساختمانی , خدمات تزییناتی ، خدمات تاسیساتی ، لوازم و تجهیزات ، بازار کار ، آموزش ، شرکتها و امور مهندسی ، محوطه سازی و سایر نیازمندیهای مرتبط با ساختمان می باشد و هر کدام از این موضوعات بخشهای مختلفی از فعالیتهای مرتبط با ساختمان را در بر می گیرد.


سایت ساختمان سازها محل مناسبی برای ثبت آگهی های تخصصی صنعت ساختمان می باشد. با ثبت آگهی های خود در بخش نیازمندی های ساختمان سازها ، تبلیغات خود را در سراسر کشور در معرض دید بازدیدکنندگان تخصصی قرار خواهید داد و مشتریان بالقوه بیشتری را جذب خواهید نمود. ثبت آگهی و تبلیغ در سایت ساختمان سازها رایگان است و فقط آگهی های ویژه شامل هزینه خواهد بود.



-ثبت آگهی در ساختمان سازها-

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 6896
  • کل نظرات : 32
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 19
  • آی پی امروز : 177
  • آی پی دیروز : 155
  • بازدید امروز : 697
  • باردید دیروز : 662
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 4,575
  • بازدید ماه : 1,359
  • بازدید سال : 115,668
  • بازدید کلی : 2,624,215